Курс Software Quality Assurance [за начинаещи и напреднали]

Startup Factory
by Startup Factory
Категория Дигитални умения
0(0 Ratings)
Категория Дигитални умения
0(0 Ratings)
150.00 лв. 300.00 лв.

За курса

Курсът представлява подробен ресурс с практически съвети и примери за тестване на web приложение, ръчно и автоматизирано под различни езици и среди в помощ на всеки начинаещ и дори по-напреднал Software Quality Assurance специалист. Цялостен курс, който систематично и поетапно показва какво е QA на web приложение, как се тества бекенд ръчно; как се автоматизира тестване на бекенд; как се разписва test cases и как се включват в test plan; как се тества фронтенд ръчно; как се автоматизира фронтенд с инструментите Postman и Selenium.
Покажи пълния текст

Какво ще научиш в този курс?

 • Какво е QA на web приложение, заедно с кратки теоретични примери.
 • Как да тестваш бекенд ръчно.
 • Как да автоматизираш тестване на бекенд с различни подходи и съвети.
 • Как да тестваш фронтенд ръчно.
 • Как да разписваш test cases и да ги включваш в test plan.
 • Как да автоматизираш фронтенд с инструментите Postman и Selenium❗Забележи, че повечето подобни курсове, показват работа със Selenium или под Java, или под Python (или някой друг език). За този курс, лекторът ти демонстрира код под Python и Java, за да можеш сам да прецениш с кой от тях ще ти е по-удобно да работиш от една страна, а от друга - да можеш да получиш обща култура и поглед над начина на автоматизиране под двата езика.
 • Още едно предимство❗Лекторът показва работата под 2 операционни системи, което ще ти позволи да се чувстваш по-комфортно при започване на работа в бъдеще (ползва се почти винаги или Windows, или Linux). Повечето курсове са само под една ОС.

Програма на курса

Въведение в курса

 • Какво е Software Quality Assurance?
  06:09
 • Видове тестване
  09:31

Видео лекции

Ресурси

Отзиви

Все още няма ревюта. Бъдете първи, споделете Вашето мнение!
Все още няма ревюта. Бъдете първи, споделете Вашето мнение!

Всички приходи от продажбите на курсове се използват за развитието на дигиталните и предприемачески умения на младежи и възрастни, както и за подпомагане цялостната дейност на Сдружение Startup Factory. Развивайки себе си, помагате на каузата ни за по-дигитално, по-предприемчиво и по-активно гражданско общество!

За лектора

Даниел Ангелов е Software Quality Assurance специалист в Recheck - високотехнологична компания, която разработва блокчейн продукти.

Включени материали

 • 27 видео урока, всеки от 6 мин до 1 час, общо над 12 часа видео записи.
 • Дигитално удостоверение за приключен курс на английски или български език.
 • Профил в тестова задача, с помощта на която като следваш уроците, можеш да преповтаряш нещата и да правиш тестове сам (аналогично на видяното).
 • Достъп до затворена Фейсбук група на участниците в курса, където можеш да задаваш въпроси и да обсъждаш теоретични казуси и тези, възникнали в практиката, а защо не и да си намериш стаж или дори работа.
 • Помощни файлове, полезни ресурси и линкове.
 • Допълнителни материали.

За кого е предназначен курсът?

 • Идеалният курсист има базови познания по HTML, JavaScript, Python и/или Java и работи с SQL база данни.
 • Ако нямаш нито едно от тези - не се тревожи! Просто ще трябва между уроците да прочетеш малко, за да ти стане по-ясно какво показваме. Трябва да знаеш само това, което е нужно за тестване и обща култура, тъй като няма да ставаш разработчик. Обясняваме много неща като за напълно начинаещи.

Често задавани въпроси (Q&A)

Не, няма срок. Работиш с твоето темпо и гледаш видеата толкова пъти, колкото ти е необходимо, за да усвоиш материала. Курсът ще бъде актуален и догодина и след това.

Да, веднъж закупен, достъпът ти до курса е завинаги. Може да го започнеш сега или по-късно, да си го гледаш когато и където пожелаеш и без ограничение на времето. Това е удобството на предварително записаните видео курсове.

Във всеки урок лекторът казва какво курсистът следва да опита да направи сам. При покупката на курса, получаваш потребителско име и парола за тестова задача, която е представена в урок 5. Така като следваш уроците, можеш да преповтаряш нещата и да правиш тестове сам (аналогично на видяното).

Допълнително ще бъдеш поканен да се включиш в специално създадена затворена Фейсбук група на участниците в курса.
Там може да задаваш въпроси, ако срещаш затруднения, или да обсъждаш с лектора, модератора и другите обучаващи се различни казуси от QA.

Не, няма изпит в края на курса. Изпитът се състои в текущото решаване на тестовата задача след всеки урок. Преминалите всички лекции и работили по тестовата задача, ще получат по имейл сертификат за завършено обучение.

Да, има такава възможност. Затворената Фейсбук група за участниците в курса е и място, където ще публикуваме реални обяви за стаж и работни позиции за начинаещи QA специалисти.

Показаните технологии и инструменти са актуални към датата на обявяване на курса. 

Принципите и начина на писане на код следва да бъдат използваеми и в бъдещи версии. Желателно е при нова версия (в частност на Selenium) да се запознаеш с документацията и новите промени, за да можеш да използваш показаните примери в курса възможно по-дълго време и при необходимост да актуализираш твоя код спрямо промените в бъдещите версии.

Shopping Cart
Scroll to Top