Курс Software Quality Assurance [за начинаещи и напреднали]

Startup Factory
by Startup Factory
5.00(2 Ratings)
5.00(2 Ratings)
300.00 лв.

За курса

Курсът представлява подробен ресурс с практически съвети и примери за тестване на web приложение, ръчно и автоматизирано под различни езици и среди в помощ на всеки начинаещ и дори по-напреднал Software Quality Assurance специалист. Цялостен курс, който систематично и поетапно показва какво е QA на web приложение, как се тества бекенд ръчно; как се автоматизира тестване на бекенд; как се разписва test cases и как се включват в test plan; как се тества фронтенд ръчно; как се автоматизира фронтенд с инструментите Postman и Selenium.
Show More

Какво ще научиш в този курс?

 • Какво е QA на web приложение, заедно с кратки теоретични примери.
 • Как да тестваш бекенд ръчно.
 • Как да автоматизираш тестване на бекенд с различни подходи и съвети.
 • Как да тестваш фронтенд ръчно.
 • Как да разписваш test cases и да ги включваш в test plan.
 • Как да автоматизираш фронтенд с инструментите Postman и Selenium❗Забележи, че повечето подобни курсове, показват работа със Selenium или под Java, или под Python (или някой друг език). За този курс, лекторът ти демонстрира код под Python и Java, за да можеш сам да прецениш с кой от тях ще ти е по-удобно да работиш от една страна, а от друга - да можеш да получиш обща култура и поглед над начина на автоматизиране под двата езика.
 • Още едно предимство❗Лекторът показва работата под 2 операционни системи, което ще ти позволи да се чувстваш по-комфортно при започване на работа в бъдеще (ползва се почти винаги или Windows, или Linux). Повечето курсове са само под една ОС.

Програма на курса

Въведение в курса

 • Какво е Software Quality Assurance?
  06:09
 • Видове тестване
  09:31

Видео лекции

Ресурси

Отзиви

5.0
Total 2 %d Оценки
5
2 Отзива
4
0 Отзив
3
0 Отзив
2
0 Отзив
1
0 Отзив
ПП
преди 5 месеца
Много съм доволен от курса! Всичко, което ти е необходимо за да си добър QA Automation Specialist го има на едно място в този курс! За повечето неща трябва да си купуваш отделни курсове, както и да знаеш какво да тъсиш(което няма как да стане ако си начинаещ), но този курс ти спестява цялото това време и пари като ти предоставя цялата нужна информация на едно място. Тук видях материали, за които ми трябват 3-5 курса от udemy и добрър индийско-английски 🙂 Всеки, който изгледа целия курс и се упражнява съвсем спокойно може да започне работа като QA и ще се справя чудесно на тази длъжност!
PM
преди 7 месеца
Познавам автора на курса Даниел като колега и професионалист, който винаги се е стремял да научи нещата чрез практика. В работата си винаги е търсил най-доброто решение. Той е пример, че с желание и увереност, можеш да придобиеш множество компетенции и да си конкурентен на пазара.

Видео курса за QA в платформата на Startup Factory много ме зарадва и повечето неща, които видях на курса ми служат чудесно за спестяване на време в разработването на REST APIs за бекенд.

В Postman уроците, които гледах са събрани знания от множество източници, за които иначе сам трябва да отделиш време и да ги проучиш. А така с удобството на видео курса ги гледаш в подходящо за теб време и многократно се връщаш, когато ти трябва нещо в работата, за да си го припомниш.

Има и много полезни уроци и за фронтенд тестване, с които можеш да спестиш време в ръчно тестване или да впечатлиш колеги със знанията си.

Автоматизирането все повече се налага като добра практика и да се пишат тестове винаги е важно, защото така избягваш съмнението, може да си написал код, който работи, но с теста да се замислиш, че си пропуснал някой случай и да спестиш време на QA екипа. Както и твоето време в последствие.

В някои фирми съм чувала дори, че спестяват от бюджета си за QA екип и има само програмисти. При тях се пишат много тестове и качеството на кода и архитектурно е много важно.

Всички приходи от продажбите на курсове се използват за развитието на дигиталните и предприемачески умения на младежи и възрастни, както и за подпомагане цялостната дейност на Сдружение Startup Factory. Развивайки себе си, помагате на каузата ни за по-дигитално, по-предприемчиво и по-активно гражданско общество!

За лектора

Даниел Ангелов е Software Quality Assurance специалист в Recheck - високотехнологична компания, която разработва блокчейн продукти.

Включени материали

 • 27 видео урока, всеки от 6 мин до 1 час, общо над 12 часа видео записи.
 • Дигитално удостоверение за приключен курс на английски или български език.
 • Профил в тестова задача, с помощта на която като следваш уроците, можеш да преповтаряш нещата и да правиш тестове сам (аналогично на видяното).
 • Достъп до затворена Фейсбук група на участниците в курса, където можеш да задаваш въпроси и да обсъждаш теоретични казуси и тези, възникнали в практиката, а защо не и да си намериш стаж или дори работа.
 • Помощни файлове, полезни ресурси и линкове.
 • Допълнителни материали.

За кого е предназначен курсът?

 • Идеалният курсист има базови познания по HTML, JavaScript, Python и/или Java и работи с SQL база данни.
 • Ако нямаш нито едно от тези - не се тревожи! Просто ще трябва между уроците да прочетеш малко, за да ти стане по-ясно какво показваме. Трябва да знаеш само това, което е нужно за тестване и обща култура, тъй като няма да ставаш разработчик. Обясняваме много неща като за напълно начинаещи.

Често задавани въпроси (Q&A)

Не, няма срок. Работиш с твоето темпо и гледаш видеата толкова пъти, колкото ти е необходимо, за да усвоиш материала. Курсът ще бъде актуален и догодина и след това.

Да, веднъж закупен, достъпът ти до курса е завинаги. Може да го започнеш сега или по-късно, да си го гледаш когато и където пожелаеш и без ограничение на времето. Това е удобството на предварително записаните видео курсове.

Във всеки урок лекторът казва какво курсистът следва да опита да направи сам. При покупката на курса, получаваш потребителско име и парола за тестова задача, която е представена в урок 5. Така като следваш уроците, можеш да преповтаряш нещата и да правиш тестове сам (аналогично на видяното).

Допълнително ще бъдеш поканен да се включиш в специално създадена затворена Фейсбук група на участниците в курса.
Там може да задаваш въпроси, ако срещаш затруднения, или да обсъждаш с лектора, модератора и другите обучаващи се различни казуси от QA.

Не, няма изпит в края на курса. Изпитът се състои в текущото решаване на тестовата задача след всеки урок. Преминалите всички лекции и работили по тестовата задача, ще получат по имейл сертификат за завършено обучение.

Да, има такава възможност. Затворената Фейсбук група за участниците в курса е и място, където ще публикуваме реални обяви за стаж и работни позиции за начинаещи QA специалисти.

Показаните технологии и инструменти са актуални към датата на обявяване на курса. 

Принципите и начина на писане на код следва да бъдат използваеми и в бъдещи версии. Желателно е при нова версия (в частност на Selenium) да се запознаеш с документацията и новите промени, за да можеш да използваш показаните примери в курса възможно по-дълго време и при необходимост да актуализираш твоя код спрямо промените в бъдещите версии.

Shopping Cart
Scroll to Top